Koulutuskeskus Salpaus

Lukio TET:imme lähti käyntiin maanantai aamuna tutustumalla Koulutuskeskus Salpauksen kone ja metalli linjaan. Ensin keräännyimme koko joukko kuuntelemaan alku infon ja tämän jälkeen jakauduimme kahteen ryhmään. Toinen ryhmistä lähti tutustumaan pneumatiikan ihmeelliseen maailmaan ja toinen pääsi kokeilemaan pistehitsausta.

                         Pneumatiikka

Pneumatiikan työpajassa pääsimme yhdistelemään erilaisia kytkentöjä, joiden tarkoituksena oli saada männät toimimaan eri tavoin paineilman avulla. Pneumatiikka oli meille kaikille uutta ja kyllä siinä ihmeteltävää riitti kun johtoja ja muita vempeleitä oli jos jonkin näköisiä. Kaikilla tuntui olevan todella hauskaa ja jokaiselle jäi varmasti jotain mieleen reilun tunnin kestäneestä tuokiosta pneumatiikan parissa. Olimme todella tehokas ryhmä, joten aikaa oli juuri sopivasti ja kerkesimme jopa opettajien kanssa jutustelemaan tulevaisuuden suunnitelmista ja tutustumaan oppilaitokseen. Tämän pneumatiikan annoksen jälkeen siirryimme kahvin ja pullan ääreen viettämään pienen tauon.

                         Pistehitsaus

Tauon jälkeen ryhmät vaihtoivat paikkoja ja pääsimme kokeilemaan pistehitsausta. Tämä oli ehdottomasti kaikkeista jännittävintä ja tätä tosiaan oli odotettu. Puimme ensin päällemme ihanat siniset haalarit ja tämän jälkeen pääsimme tositoimiin. Jokainen pääsi valmistamaan kynätelineen itse alusta loppuun. Työvaiheisiin kuului mittaamista,viilaamista,porausta ja pistehitsausta. Vaikka työ ei ollut iso se vaati tarkkuutta ja keskittymistä. Kaikki sai kasaan upet kynätelineet ja kyllä niistä oltiin ylpeitä!

Pistehitsauksen jälkeen pääsimme nauttimaan Salpauksen maittavasta lounaasta ennen lähtöä kohti LAMK:iin. Ruokailun ohessa annoimme palautetta Salpauksen osuudesta. Kone ja metalli puoleen tutustuminen oli antoisaa ja hauskaa. Oli mukavaa että pääsi käytännössä kokeilemaan mitä opiskelu kyseisessä oppilaitoksessa voisi olla.

                                                                                          Netta&Mert

Leave a comment